Αθλητικός Όμιλος Παραδείσου Αμαρουσίου
  Κεντρική Σελίδα .::. Ο Όμιλος .::. Μέλη .::. Τα Νέα Μας .::. Επικοινωνία .::. Χορηγοί
Ομαδικά Αθλήματα
Ποδόσφαιρο
Χάντμπολ
Ατομικά Αθλήματα
Aikido
'Aρση Βαρών
Ξιφασκία
Παγκράτιο
Πάλη
Πινκγ-Πονγκ
Ποδηλασία
Σκάκι
Σκοποβολή
Τέννις
Τζούντο
Τοξοβολία
 
Χορηγός Τμήματος Χειροσφαίρισης

Τα Νέα Μας

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κου Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ημερομηνία δημοσίευσης : 15/1/2006 9:30:00 πμ - Συγγραφέας / Πηγή : Διαχειριστής

Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Φέτος κλείνουμε 52 χρόνια σκληρής και επίπονης δουλειάς αλλά και δημιουργικής εργασίας στον Σύλλογό μας, που ύστερα από τα πρώτα 10 χρόνια άρχισε να αποδίδει καρπούς και ο Σύλλογός μας να βγάζει αθλητικά ταλέντα και Πρωταθλητές Ελλάδος, Βαλακανιονίκες, Μεσογειονίκες, ακόμη και Ευρωπαϊκές νίκες που κάθε χρόνο σ' αυτή την γιορτή μας καθιερώσαμε να τιμάμε το ήθος και από Πανελληνιονίκες και  άνω. Έτσι ύστερα από έναν πρόχειρο έλεγχο που κάναμε στα αρχεία μας κάθε χρόνο  τιμάμε περί τους 10 τουλάχιστον αθλητές του Συλλόγου  μας που μέσα στα 40 χρόνια έχουν υπερβεί τους 400 αθλητές και αθλήτριες. Θα αναφέρω μερικά ονόματα αθλητών και αθλητριών που διεκρίθησαν, για όποιους δεν γνωρίζουν το έργο και είπαν ΄τι μας έχει προσφέρει ο Παράδεισος΄ και μάλιστα σαν απόδειξη έχουμε τα άλμπουμ των φωτογραφιών με τους Δημοτικούς Συμβούλους που κάνουν απονομές όλων αυτών των ετών που τα φυλάμε για να αποδεικνύουμε σε κάθε έναν που αμφιβάλει για το έργο του Συλλόγου μας. Θα μπορούσα να σας διαβάσω και τα 400 ονόματα αυτών των αθλητών και αθλητριών, σεβόμενος όμως τον χρόνο σας θα περιοριστώ σε μερικά από αυτά.

Όπως:

ΠΑΛΑΙΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩ

1.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ήρωας του Γουέμπλεϊ

2.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΡΟΣΑΛΙΚΑΣ

Ομοσπονδιακός Προπονητής Βόλλευ

3.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ  ΜΠΑΪΜΠΟΣ

Ομοσπονδιακός Προπονητής Βόλλευ

4.

ΘΩΜΑΣ ΛΙΑΠΠΗΣ

Ομοσπονδιακός Προπονητής Τοξοβολίας

5.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗΣ

Ομοσπονδιακός Προπονητής Ποδηλασίας

6.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΡΑΝΤΟΣ

Ομοσπονδιακός Προπονητής Ξιφασκίας

7.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΡΑΝΤΟΣ

Βαλκανιονίκης Ξιφασκίας

8.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Βαλκανιονίκης Ξιφασκίας

9.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

Πρωταθλητής και Βαλκανιονίκης Ξιφασκίας

10.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ

Πρωταθλητής και Βαλκανιονίκης Ξιφασκίας

11.

ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ

Πανελληνιονίκης Ξιφασκίας

12.

ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Πανελληνιονίκης Ξιφασκίας

13.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΡΟΔΙΤΗ

3η Παγκοσμιονίκης Νεανίδων Άρσης Βαρών

   

2η Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

14.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Βαλκανιονίκης Άρσης Βαρών

15.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

Βαλκανιονίκης Άρσης Βαρών

16.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΦΟΥΤΗΣ

Πανελληνιονίκης Άρσης Βαρών

17.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΡΚΙΡΗΣ

Πανελληνιονίκης Άρσης Βαρών

18.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΦΝΑΙΟΣ

Πανελληνιονίκης Άρσης Βαρών

19.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ

Πανελληνιονίκης Άρσης Βαρών

20.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΑΝΤΖΑ

1η Παγκοσμιονίκης Βετεράνων Άρσης Βαρών

21.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΥΣΙΡΛΗ

5η Παγκοσμιονίκης Άρσης Βαρών

   

1η στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

   

2η στους Μεσογειακούς Αγώνες

22.

ΘΕΟΔΟΥΛΗ ΣΠΑΝΟΥ

3η Παγκοσμιονίκης

   

1η στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

   

1η στους Μεσογειακούς Αγώνες

23.

ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΣΑΠΟΥΝΑΚΗ

1η Πανελληνιονίκης

24.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Πανελληνιονίκης Ποδηλασίας

25.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Πανελληνιονίκης Ποδηλασίας

26.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Πανελληνιονίκης Ποδηλασίας

27.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ

Πανελληνιονίκης  στο άλμα επί κοντώ

28.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΚΙΑΣ

Πανελληνιονίκης Στίβου

29.

ΣΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Πανελληνιονίκης Πάλης

     
 

ΜΠΑΣΚΕΤ

 

30.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

31.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΚΑΚΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

     
 

ΣΚΑΚΙ (Πανελλήνιοι μετρ)

 

32.

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ

ΜΕΤΡ

33.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΑΠΕΡΔΑΣ

ΜΕΤΡ

34.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΝΙΣΗΣ

ΜΕΤΡ

     
 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΟΛΛΕΥ ΓΥΝ.

 

35.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ-ΛΙΒΑΣΙΝΟΥ

 

36.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΟΛΓΑ

 

37.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ-ΠΡΟΣΑΛΙΚΑ

 

38.

ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΑΝΤΑ

 
     
 

ΕΘΝ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΟΛΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ

 

39.

ΡΕΜΠΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

40.

ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

41.

ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

42.

ΑΓΡΑΠΙΔΑΚΗΣ ΡΟΥΛΗΣ

 

43.

ΜΑΡΓΙΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 
     

Και φυσικά όλοι  θα θυμάστε τον ποδηλατικό γύρο που διοργάνωσε  τρεις χρονιές ο   Σύλλογός μας και τα Λούϊα που διήρκησαν μια εβδομάδα με την συμμετοχή όλων των αθλημάτων του Συλλόγου μας.

Σε πολλούς από εσάς θα σας είναι γνωστά αυτά τα ονόματα που σας διάβασα.

Αυτός Κυρίες και Κύριοι είναι ο Παράδεισος και αυτή τη Δουλειά έχει κάνει στα 52 χρόνια της ιστορίας του, έργο αθλητικό και κοινωνικό.

Βεβαίως θα είχαμε κάνει πολλά περισσότερα αν είχαμε την ανάλογη βοήθεια από τον Δήμο μας και την Γ.Γ.Α.  σε αθλητικές εγκαταστάσεις  και οικονομική βοήθεια. Διότι είμεθα ο μόνος Δήμος της Αττικής που στερούμεθα Γηπέδου Στίβου και Ποδοσφαίρου, παρ' ότι οι Μαρουσιώτες δώσαμε 900 στρέμματα με ψιχία αποζημίωση για το Ολυμπιακό Στάδιο και το παράδοξο είναι ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αθληθούμε μέσα σ' αυτό αν δεν πληρώσουμε ενοίκιο. Αφού ακόμη και το μοναδικό μικρό Ποδοσφαιρικό Γήπεδο του Αγίου Θωμά το δώσαμε για Πάρκιν της Ολυμπιάδας χωρίς αντάλλαγμα. Παρ' όλα αυτά στα 4 χρόνια που το είχαμε αυτό το μικρό γήπεδο, εμείς αναπτύξαμε μίαν αξιόλογο ποδοσφαιρική ομάδα και ανεβήκαμε και δύο  κατηγορίες, κατ' αρχήν με την τότε αξιόλογη βοήθεια του  κου Γιάννη Σουρτζή τον οποίον και πάλι ευχαριστούμε όπως και στα υπόλοιπα 3 χρόνια χάρις την βοήθεια του παλιού μας ποδοσφαιριστή  και εφοπλιστή Κώστα Τσακίρη και τον  οποίον χιλιοευχαριστούμε και όταν το Γήπεδό μας έγινε Ολυμπιακό Πάρκιν και εμείς εξοριστήκαμε στο Κρυονέρι που ακόμη εκεί έχουμε την  έδρα μας ο φίλος και  βοηθός μας κος Τσακίρης μη βλέποντας την ύπαρξη γηπέδου αναγκάστηκε να μας εγκαταλείψει. Ευτυχώς όμως,  δεν μας εγκατέλειψε ο Θεός και οι καλοί μας φίλοι και γονείς των αθλητών μας, που παρακολουθούσαν από κοντά τα παιδιά τους και την πρόοδο που γινόταν στο Σύλλογο μας, έσπευσαν να  μας βοηθήσουν και μια νέα επιτροπή από γονείς ανέλαβε το Ποδοσφαιρικό μας Τμήμα από τους: κ. Κώστα Μοσχονά, Μιχάλη Ντελέρνο, Θεόδωρο και Αικατερίνη Γιατζόγλου , Νίκο Τσέκο και Μαρία Ποτετσιανάκη και ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί  κάποια λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημά μας και με την βοήθεια του Δήμου μας αποκτήσουμε νέο γήπεδο. Διότι εκτός από την κυρίως  ποδοσφαιρική μας  ομάδα έχουμε δημιουργήσει και την ποδοσφαιρική μας ακαδημία που αποτελείται από 3 ομάδες: παμπαίδων, παίδων και εφήβων που αποτελούνται από 100 και πλέον Μαρουσιώτικα παιδιά και είναι το φυτώριο και το μέλλον του Αθλητικού Ομίλου Παραδείσου, μια σωστή δουλειά και αξιόλογη δουλειά αφού η παιδική μας ομάδα ανεδείχθη Πρωταθλήτρια Αθηνών, αλλά και αρκετοί νέοι μας είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας νέων της Ελλάδος  που θα τιμήσουμε σήμερα.

Αυτή είναι Κυρίες και Κύριοι η δουλειά μας φαρδιά πλατιά και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών που αποτελούν και την  μεγάλη μελλοντική αθλητική μας επένδυση από Μαρουσιώτικα παιδιά, χωρίς να καταφεύγουμε σε μεταγραφές με ξένους αθλητές.

Αλλά μήπως και στο Βόλλευ Ανδρών και Γυναικών δεν φθάσαμε στην Α΄ Εθνική κατηγορία και  η έλλειψη αγωνιστικού χώρου μας ανάγκασε να τα διαλύσουμε, διότι δύο ομάδες Βόλλευ Ανδρών και Γυναικών στην Α΄ Εθνική κατηγορία πρέπει να προπονούνται καθημερινά, ενώ το κλειστό γήπεδο του Σπύρου Λούη δεν μας διέθετε αρκετές ώρες για προπόνηση, διότι έπρεπε να εξυπηρετηθούν και τα άλλα σωματεία, αφού σε εμάς δεν μας επετράπη να κάνουμε χρήση του γειτονικού μας γηπέδου του Αγίου Θωμά παρ' ότι είμεθα εις την Α΄ Εθνική κατηγορία με αποτέλεσμα να διαλυθούνε αυτά τα δύο τμήματα. Ελπίζουμε ότι ο Δήμος μας θα μας επιτρέψει να κάνουμε χρήση του γηπέδου μας του Αγίου Θωμά για να ξαναφτιάξουμε το Βόλλευ.

Αλλά μήπως και ο υπόγειος χώρος του κλειστού γηπέδου του Αγίου Θωμά θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για  να στεγάσουμε ορισμένα τμήματά μας όπως το Πίνγκ-Πόνγκ, την Σκοποβολή, την Τοξοβολία, την Άρση Βαρών, τμήματα που βγάζουμε αξιόλογους αθλητές της Ολυμπιακής μας Ομάδας, και Παγκοσμιονίκες ακόμη, και ευτυχώς που ο Δήμος Κηφισιάς βλέποντας την δουλειά μας, μας έχει αγκαλιάσει και μας έχει στεγάσει κάτω από τις κερκίδες του Ζηρινείου Γυμναστηρίου και δεν γνωρίζουμε αν αλλάξει η Διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς, τι μέλει γενέσθαι;

Γι' αυτό πρέπει ο υπόγειος αυτός χώρος να αξιοποιηθεί κάτω από το κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά και σαν τοπικό σωματείο να στεγάσουμε τα τμήματα μας  αυτά.

Από το 1998, φέτος το 2005 πήραμε οικονομική επιχορήγηση και αυτή χάρη και  στην βοήθεια της Προέδρου του Αθλητικού μας Κέντρου κας Λέκκα, η οποία λόγω  της αθλητικής της πείρας είδε το έργο  μας και το εκτίμησε και έκανε την σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το 2004 το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση να μας δώσει 7.000 Ευρώ και σε μία άλλη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε άλλη  μια απόφαση να αγοράσει ένα σύγχρονο όπλο στην σκοπεύτρια μας  Σμυρλή Αλεξία που ήταν μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας. Τρεις φορές έγραψε ο Μαρουσιώτικος Τύπος για τις επιχορηγήσεις αυτές που θα έπαιρνε ο Παράδεισος.  Ετοιμάσαμε τα σχετικά χαρτιά και περιμέναμε να μας φωνάξουν να πάρουμε τα 9.500 Ευρώ, ενώ καθημερινά ρωτούσαμε τον ταμία του Δήμου «η απάντηση; περιμένετε» Ήρθε η 31η Δεκεμβρίου, τελείωσε ο χρόνος και τα λεφτά δεν τα πήραμε, ενώ το όπλο το πήραμε επί πιστώσει και τα 2.500 Ευρώ τα χρωστάμε ακόμη  και παρακαλούμε όπως με μια έκτακτη επιχορήγηση ο Δήμος μας δώσει τα 2.500 Ευρώ του όπλου του οποίου ακόμη  χρωστάμε.

Θα πω ακόμη ένα παράπονο που έχουμε:  ότι στην γιορτή μας αυτή που κάνουμε κάθε χρόνο αρκετοί Δημοτικοί  Σύμβουλοι παρ' ότι προσκαλούνται δεν έρχονται και είναι φυσικό να μην γνωρίζουν τι έργο κοινωνικό και αθλητικό κάνει ο Σύλλογός μας.

Τελειώνω με ένα προσωπικό μου παράπονο. Είμαι ο μοναδικός Έλληνας Φίλαθλος που έχει τιμηθεί από τις περισσότερες Ελληνικές αλλά και Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και την Γ.Γ.Α και ήδη σήμερα είμαι ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος σε πέντε Αθλητικές Ομοσπονδίες και μέλος στα κομιτέ τριών Διεθνών Ομοσπονδιών δια τις γνώσεις και την πείρα μου στα αθλητικά θέματα και ο Δήμος μας δεν με φώναξε ούτε μία φορά να ζητήσει την γνώμη μου για τα αθλητικά θέματα της Πόλης  μας, αλλά και πάλι δηλώνω ότι είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με την πείρα μου σε ότι μου ζητηθεί.

Σταματώ εδώ για να συνεχίσω την Γιορτή μας γιατί σκοπός μας είναι να τιμήσουμε και σήμερα τους Πανελληνιονίκες μας και άνω.

Καταρχήν θα τιμήσουμε ορισμένους ανθρώπους μας,  φίλους και φιλάθλους που κατά καιρούς μας βοήθησαν και μας βοηθούν στο έργο μας.

Πριν κλείσω τη  ομιλία  μου «Με λίγα  μόνον από τα πολλά παράπονα που έχουμε» θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που ήρθατε σήμερα στην Γιορτή μας.

Τον Δήμαρχο, τους κ.κ. Δημοτικούς μας Συμβούλους, τους διαφόρους φίλους μας, φιλάθλους και παράγοντες διαφόρων φορέων, τον Μαρουσιώτικο Τύπο, τους γονείς των παιδιών  μας, τα μέλη του Διοικητικού  μας Συμβουλίου, τους προπονητές και όλους τους αθλητές  και αθλήτριες μας και να σας ευχηθώ καλή χρονιά και με υγεία, αγάπη και προκοπή για το 2006.

Δεν παραλείπω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ:

  1. Στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου μας που αθλοθέτησε τα κύπελλα της γιορτής μας.
  2. Την εταιρία NESTLE και τον παλιό μας αθλητή και χημικό ΝΙΚΟ ΣΑΚΟΥΤΗ για την προσφορά της σε σοκολάτες των παιδιών που μοιράσαμε σήμερα.
  3. Στα GOODYS Αμαρουσίου για την προσφορά και ενίσχυση του μπουφέ  μας.
  4. Την εταιρία 3 Ε coca-cola για τα αναψυκτικά της γιορτής μας που ελπίζουμε μετά το τέλος της γιορτής τα επισκεφτείτε.
  5. Και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη Διοίκηση του Ιδρύματος Χατζηκώστα που μας φιλοξενεί στην παρούσα εκλήλωσή μας.

Και τέλος ευχαριστώ όλους εσάς !